salat

Kammuslingesalat med asparges og ærter

Denne salat med kammuslinger, ærter og asparges er en fryd for gane, mave og talje.

4

Ingredienser

  • 16 store kammuslinger
  • vindruekerneolie til at pensle med
  • 1 bdt grønne asparges
  • 1 hoved frisesalat
  • 200 g bælgede ærter
  • lidt ærteblade (alternativt lidt dild)
  • Dressing:
  • 1-2 tsk wasabi (fra tube)
  • saft fra 1 lime
  • 2 spsk jordnøddeolie eller anden nøddeolie

Sådan gør du:

  1. Skær kammuslinger i skiver, pensl dem på begge sider med olie, og grill dem et par minutter på begge sider. Knæk det nederste af aspargesene, og skær hver i to stykker, der derefter flækkes på langs. Anret salaten på et stort fad sammen med asparges, ærter og de grillede kammuslinger, pynt med ærteblade eller dild.
  2. Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen, og dryp den over salaten, og servér den straks.
  3. Tip: Kammuslingerne kan erstattes af dampet hvid fisk.