Kanelknuder
Bag nogle lækre kanelsnegle, og form dem til knuder efter svensk mønster.
ca. 10 stk.
Ingredienser
- 50 g smør
- 2½ dl mælk
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 25 g gær
- ca. 400 g mel
- Fyld og pynt:
- 75 g blødt smør
- 75 g farin
- 1 tsk. stødte nelliker
- 1 spsk. stødt kanel
- æg til pensling
- Smelt smørret, tilsæt mælken, og hæld den lunede mælk over salt, sukker og smuldret gær. Tilsæt ca. 200 g mel, og pisk dejen igennem. Drys mere mel over dejen, mens du ælter den færdig. Lad dejen hæve ca. 40 min.
- Sigt mel ud over bordet og dejen, ælt dejen ganske let, og vend dejen ud på bordet. Tryk og rul den ud i ca. 35 x 45 cm.
- Rør fyldet sammen, og bred det ud over den ene lange halvdel af dejen. Fold den anden halvdel ind over fyldet, og skær dejen i 3-4 cm bredde baner. Skær en slids op til 2 cm fra sammenføjningen, sno dejen, og lav en løs knude af den. Tryk midten lidt op, når de lægges på pladen, og lad dem efterhæve ca. 30 min.
- Pensl knuderne med sammenpisket æg, og bag dem ved 210 gr. i ca. 14 min.