Kanelknuder

Kanelknuder

Bag nogle lækre kanelsnegle, og form dem til knuder efter svensk mønster.

ca. 10 stk.

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 2½ dl mælk
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 25 g gær
  • ca. 400 g mel
  • Fyld og pynt:
  • 75 g blødt smør
  • 75 g farin
  • 1 tsk. stødte nelliker
  • 1 spsk. stødt kanel
  • æg til pensling

  1. Smelt smørret, tilsæt mælken, og hæld den lunede mælk over salt, sukker og smuldret gær. Tilsæt ca. 200 g mel, og pisk dejen igennem. Drys mere mel over dejen, mens du ælter den færdig. Lad dejen hæve ca. 40 min.
  2. Sigt mel ud over bordet og dejen, ælt dejen ganske let, og vend dejen ud på bordet. Tryk og rul den ud i ca. 35 x 45 cm.
  3. Rør fyldet sammen, og bred det ud over den ene lange halvdel af dejen. Fold den anden halvdel ind over fyldet, og skær dejen i 3-4 cm bredde baner. Skær en slids op til 2 cm fra sammenføjningen, sno dejen, og lav en løs knude af den. Tryk midten lidt op, når de lægges på pladen, og lad dem efterhæve ca. 30 min.
  4. Pensl knuderne med sammenpisket æg, og bag dem ved 210 gr. i ca. 14 min.