Kanelsnegle bagt med speltmel
24 stk.
Ingredienser
- 50 g gær
- 2½ dl lunken skummet- eller minimælk
- 2 æg
- 2 spsk. sukker
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. olie
- 250 g grahamsspeltmel
- 250 g hvedemel
- Fyld:
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. skummet- eller minimælk
- 3 spsk. brun farin
- 3 spsk. sukker
- 2 spsk. stødt kanel
- 1 sammenpisket æg til pensling
- Pynt: glasur rørt af 3 dl flormelis og 2 spsk. vand
- Rør gæren ud i lunken mælk. Rør æg, sukker og salt i. Kom olie og de to slags mel i. Ælt dejen sammen.
- Stil dejen til hævning et lunt sted tildækket i ca. 40 min.
- Rør olie, mælk, farin, sukker og kanel sammen. Del dejen i 2 stykker, og rul dem til 20 x 24 cm rektangler. Smør halvdelen af fyldet på hver, rul dem sammen til roulader, og skær dem i 2 cm’s skiver. Læg skiverne på bagepapir på en bageplade, og lad dem efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg.
- Bag sneglene på midterste ovnribbe i ca. 15 min. ved 200 gr.
- Pynt dem med glasur, mens de stadig er lune.