Kanelsnegle bagt med speltmel

Kanelsnegle bagt med speltmel

24 stk.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2½ dl lunken skummet- eller minimælk
  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. olie
  • 250 g grahamsspeltmel
  • 250 g hvedemel
  • Fyld:
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. skummet- eller minimælk
  • 3 spsk. brun farin
  • 3 spsk. sukker
  • 2 spsk. stødt kanel
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • Pynt: glasur rørt af 3 dl flormelis og 2 spsk. vand

  1. Rør gæren ud i lunken mælk. Rør æg, sukker og salt i. Kom olie og de to slags mel i. Ælt dejen sammen.
  2. Stil dejen til hævning et lunt sted tildækket i ca. 40 min.
  3. Rør olie, mælk, farin, sukker og kanel sammen. Del dejen i 2 stykker, og rul dem til 20 x 24 cm rektangler. Smør halvdelen af fyldet på hver, rul dem sammen til roulader, og skær dem i 2 cm’s skiver. Læg skiverne på bagepapir på en bageplade, og lad dem efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg.
  4. Bag sneglene på midterste ovnribbe i ca. 15 min. ved 200 gr.
  5. Pynt dem med glasur, mens de stadig er lune.