24 stk.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2 dl lunken mælk
  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 75 g smør
  • 500 g hvedemel
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • Fyld:
  • 150 g blødt smør
  • 3 spsk. brun farin
  • 3 spsk. sukker
  • 2 spsk. stødt kanel
  • Pynt:
  • glasur rørt af 3 dl flormelis og 2 spsk. vand

  1. Rør gæren ud i lunkent mælk. Rør æg, sukker og salt i. Smuldr smørret i melet i en anden skål. Bland melet i gærblandingen, og ælt dejen glat. Stil den til hævning et lunt sted tildækket i ca. 40 min.
  2. Rør blødt smør, farin, sukker og kanel sammen.
  3. Del dejen i 2 stykker, og rul dem til 20 x 40 cm’s rektangler. Fordel fyldet på de to rektangler, og rul dem sammen til roulader. Skær dem i 2 cm’s skiver, læg dem på bagepapir på en bageplade, og lad dem efterhæve 15 min.
  4. Pensl sneglene med sammenpisket æg, og bag dem på midterste ovnribbe i ca. 15 min. ved 200 gr.
  5. Pynt sneglene med glasur, mens de stadig er lune.