Kantareltærte med timian

Kantareltærte med timian

1 tærte

Ingredienser

  • 75 g koldt smør
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk. koldt vand
  • 1 løg i tern
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • ½ groftrevet squash
  • 2 spsk. olie
  • 300 g kantareller
  • salt og peber
  • 3 æg
  • 2 dl mælk
  • ½ bundt timian
  • 50 g revet emmentaler

  1. Smuldr smørret, og bland det med mel og salt i en skål. Saml dejen med æggeblomme og vand. Tryk dejen ud i en tærteform på 22 cm. Lad tærtedejen hvile ½ time i køleskabet, og bag den derefter ved 200 gr. i 10 minutter.
  2. Sauter løg, hvidløg og squash i 1 spsk. olie, uden det tager farve. Tag det af, når løgene er klare. Svits kortvarigt kantarellerne ved høj varme i 1 spsk. olie under omrøring. Krydr med salt og peber.
  3. Rør æg og mælk sammen, og kom hakket timian i. Krydr med salt og peber. Kom grøntsagerne i bunden af tærten og hæld æggeblandingen over. Drys med revet emmentaler, og bag tærten ved 200 gr. i ca. 35 min.