Kantareltærte med timian
1 tærte
Ingredienser
- 75 g koldt smør
- 150 g hvedemel
- 1 tsk. salt
- 1 æggeblomme
- 2 spsk. koldt vand
- 1 løg i tern
- 1 fed finthakket hvidløg
- ½ groftrevet squash
- 2 spsk. olie
- 300 g kantareller
- salt og peber
- 3 æg
- 2 dl mælk
- ½ bundt timian
- 50 g revet emmentaler
- Smuldr smørret, og bland det med mel og salt i en skål. Saml dejen med æggeblomme og vand. Tryk dejen ud i en tærteform på 22 cm. Lad tærtedejen hvile ½ time i køleskabet, og bag den derefter ved 200 gr. i 10 minutter.
- Sauter løg, hvidløg og squash i 1 spsk. olie, uden det tager farve. Tag det af, når løgene er klare. Svits kortvarigt kantarellerne ved høj varme i 1 spsk. olie under omrøring. Krydr med salt og peber.
- Rør æg og mælk sammen, og kom hakket timian i. Krydr med salt og peber. Kom grøntsagerne i bunden af tærten og hæld æggeblandingen over. Drys med revet emmentaler, og bag tærten ved 200 gr. i ca. 35 min.