Kirsebærtærte

Kirsebærtærte

Ingredienser

  • En tærte, som kan serveres på kaffebordet eller som dessert.
  • Tærten smager bedst, når den serveres kold.
  • (6 pers.)
  • Arbejdstid:
  • 45 min.
  • Bagetid:
  • ca. 40 min.
  • Fryse-egnet
  • Tærtebund:
  • 150 g mel
  • 100 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 3 spsk fløde
  • Fyld:
  • 300 g udstenede kirsebær
  • 25 g mandler (grofthakkede)
  • 2 dl fløde (9%)
  • 1/2 stang vanilje (flækket)
  • 2 æggeblommer
  • 100 g flormelis
  • 1 spsk majsstivelse
  • Endvidere: flormelis

  1. Tærtedej: Findel fedtstoffet i melet og bland sukkeret i. Tilsæt fløden og saml dejen.
  2. Rul dejen ud til en tynd plade og beklæd en smurt tærteform med den.
  3. Sæt tærteformen i køleskabet en halv times tid. Prik den med en gaffel og forbag den ved 185 grader i 10 min.
  4. Kom de udstenede kirsebær i den forbagte form. Drys mandlerne på.
  5. Giv fløden et opkog med den flækkede vanilje.
  6. Pisk æggeblommer og flormelissammen og pisk majsstivelse i. Hæld den kogende fløde i, mensder piskes.
  7. Hæld cremen over kirsebærreneog bag tærten færdig ved 175 grader i 35-40 min.
  8. Drys med sigtet flormelis før servering.