Kirsebærtærte
Ingredienser
- En tærte, som kan serveres på kaffebordet eller som dessert.
- Tærten smager bedst, når den serveres kold.
- (6 pers.)
- Arbejdstid:
- 45 min.
- Bagetid:
- ca. 40 min.
- Fryse-egnet
- Tærtebund:
- 150 g mel
- 100 g blødt smør
- 50 g sukker
- 3 spsk fløde
- Fyld:
- 300 g udstenede kirsebær
- 25 g mandler (grofthakkede)
- 2 dl fløde (9%)
- 1/2 stang vanilje (flækket)
- 2 æggeblommer
- 100 g flormelis
- 1 spsk majsstivelse
- Endvidere: flormelis
- Tærtedej: Findel fedtstoffet i melet og bland sukkeret i. Tilsæt fløden og saml dejen.
- Rul dejen ud til en tynd plade og beklæd en smurt tærteform med den.
- Sæt tærteformen i køleskabet en halv times tid. Prik den med en gaffel og forbag den ved 185 grader i 10 min.
- Kom de udstenede kirsebær i den forbagte form. Drys mandlerne på.
- Giv fløden et opkog med den flækkede vanilje.
- Pisk æggeblommer og flormelissammen og pisk majsstivelse i. Hæld den kogende fløde i, mensder piskes.
- Hæld cremen over kirsebærreneog bag tærten færdig ved 175 grader i 35-40 min.
- Drys med sigtet flormelis før servering.