Klar oksekødssuppe med urter og kogt oksebryst

Klar oksekødssuppe med urter og kogt oksebryst

Lækker suppe med kogt oksebryst - lav en skøn klar oksekødssuppe og server den med kogt oksebryst til.

ca. 8 personer eller mad til flere dage

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Kogetid: ca. 2 timer
  • Kødet kan opbevares i suppen i køleskab i 3-4 døgn eller fryses.
  • 1½ kg oksespidsbryst
  • 2 tsk groft salt pr. liter vand
  • Suppeurter:
  • 2 løg (halve)
  • 1 porre (renset)
  • ½ knoldselleri (eller 2 pastinakker, rensede)
  • 2 gulerødder (skrællede)
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk peberkorn
  • 2-3 kviste timian
  • Suppefyld (4 portioner):
  • 2-3 gulerødder (små tern)
  • 2 porrer (tynde ringe)
  • Tilbehør: hvedebrød

Sådan laver du oksekødssuppe med kogt oksebryst

  1. Kogt oksebryst: Læg kødet i en gryde og dæk med vand tilsat salt. Bring vandet langsomt i kog og fjern skum fra overfladen med en stor ske.
  2. Skær grønsagerne i stykker og kom dem i gryden sammen med krydderierne.
  3. Lad kødet småkoge i ca. 2 timer under låg, til det er mørt. Tag kødet op og si suppeurter og krydderier fra.
  4. Klar suppe med urter: Kog evt. noget af suppen ind, så den får mere smag. Kog gulerodstern og porreringe ca. 5 min. i suppen og nyd suppen rygende varm med brød til.