suppe

Kold spansk suppe

Se, hvor let du kan lave denne dejlige ret.

4

Ingredienser

  • 750 g velmodne tomater
  • 375 g rød peberfrugt
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1 skalotteløg
  • 3-4 pebermynteblade
  • 1 kvist basilikum
  • ½ tsk spidskommen
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk sukker
  • ekstra krydderurter til servering
  • Manchego brødstiks:
  • 4 skiver fuldkornsbrød − gerne daggammelt − i fingertykke stænger
  • 35-50 g fintreven lagret Manchego eller parmesan

Sådan gør du:

  1. Skær tomaterne i kvarte og skær stilken fra. Flæk og udkern peberfrugterne. Blend tomater og peberfrugt med de øvrige ingredienser og smag til med yderligere spidskommen, salt og sukker. Pensl brødstængerne let med vand, rul dem i ost, læg dem på en plade med bagepapir og bag dem gyldne og sprøde ved 200° varmluft 6-7 minutter. Anret suppen i glas med lidt krydderurter på toppen og server de sprøde brødstænger til.
  2. ENERGI PR. PERSON: 230 kcal, fedt 18%, protein 20%, kulhydrat 62%.
  3. Tip: Lav gerne suppen i forvejen, så smagsingredienserne rigtig kommer til deres ret.