Kørvelsuppe med fjerkræ
En smagfuld suppe, der giver en god mæthedsfølelse. Kørvel indeholder A-vitaminer, E vitaminer, calcium og jern.
2
Ingredienser
- 1 løg
- 1 porre
- 2 gulerødder eller
- andre rodfrugter
- 1 hel øko-kylling,
- hane eller høne
- 300 g grønkål
- 1 stor håndfuld kørvel
- salt og peber
Sådan gør du:
- Rens og hak løg, porre og rodfrugter. Vask og rens kyllingen og læg den i en gryde sammen med løg, porre og rodfrugter. Hæld vand i, til det dækker, og kog i en time ved lav varme.
- Tag kyllingen op, når den begynder at falde fra hinanden. Fjern eventuelle små urenheder fra skroget. Kom halvdelen af suppevæsken og de kogte grønsager i en blender og blend. Rens og hak grønkålen og kom den i gryden. Lad det koge op sammen med den anden halvdel af suppen i cirka 5 - 10 minutter.
- Hak kørvelen og kom det i gryden. Blend nu suppen fra gryden i en blender. Saml begge halvdele i gryden igen. Smag til med salt og peber. Pluk kød fra fjerkræet og kom det i suppen. Server suppen med pynt af kørvel.