Kørvelsuppe med smilende æg
En rigtig gammeldags ret, der er forårsagtig både i smag og udseende.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Koge/stegetid: 20 min.
- Ikke fryse-egnet
- 2 gulerødder
- (fintsnittede)
- 1 porre (fintsnittet)
- 25 g smør
- 2 spsk mel
- 3/4 liter bouillon
- 1 bdt frisk kørvel
- salt og peber
- Tilbehør: 2-3 æg samt brød
- Steg grønsagerne blanke i en gryde med smør. Tilsæt mel og rør det ud i smørret. Tilsæt bouillon og lad suppen koge igennem under omrøring. Fjern skum og lad suppen simre, til urterne er møre – ca. 15 min.
- Kog æggene 8 min. i en gryde med lidt vand.
- Rør finthakket kørvel i suppen og smag til med salt og peber.
- Servér suppen i varme tallerkner med halve smilende æg og brød til.