Kørvelsuppe med smilende æg

Kørvelsuppe med smilende æg

En rigtig gammeldags ret, der er forårsagtig både i smag og udseende.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Koge/stegetid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 2 gulerødder
  • (fintsnittede)
  • 1 porre (fintsnittet)
  • 25 g smør
  • 2 spsk mel
  • 3/4 liter bouillon
  • 1 bdt frisk kørvel
  • salt og peber
  • Tilbehør: 2-3 æg samt brød

  1. Steg grønsagerne blanke i en gryde med smør. Tilsæt mel og rør det ud i smørret. Tilsæt bouillon og lad suppen koge igennem under omrøring. Fjern skum og lad suppen simre, til urterne er møre – ca. 15 min.
  2. Kog æggene 8 min. i en gryde med lidt vand.
  3. Rør finthakket kørvel i suppen og smag til med salt og peber.
  4. Servér suppen i varme tallerkner med halve smilende æg og brød til.