salat

Kotelet & jordskoksalat

Perfekt kombination af krydret kød og frisk efterårssalat.

4

Ingredienser

  • 4 koteletter med skaft a 125 g
  • salt, peber
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk karry
  • Jordskoksalat med pære:
  • 350 g jordskokker
  • lidt citronsaft eller lys vineddike
  • 2 aromatiske pærer
  • ½ bakke babyspinat
  • 1 tsk oliven- eller nøddeolie
  • 25 g knuste valnøddekerner
  • 1-2 tsk fintsnittet, rød chili
  • 400 g fuldkornsris

Sådan gør du:

  1. Dup kødet let med køkkenrulle, drys salt og peber på. Varm olien i en stor pande og svits karryen heri. Brun derefter koteletterne 1 minut på hver side, dæmp varmen og steg videre 2-3 minutter på hver side − efter tykkelse. Snit jordskokkerne meget tyndt, vend dem med lidt citronsaft, så de ikke bliver mørke. Del, udkern og skær pærerne i både, der blandes med jordskokker og spinat samt olie, nødder, evt. chili og salt og peber. Server koteletten med salat og fuldkornsris.
  2. Energi pr. person: 680 kcal, fedt 30%, protein 21%, kulhydrat 49%rson: 620 kcal, fedt 27%, protein 32%, kulhydrat 41%n: 520 kcal, fedt 25%, protein 14%, kulhydrat 61%