Koteletter med grapesalat

Koteletter med grapesalat

4 personer

Ingredienser

  • 4 svinekoteletter uden ben, 2 cm tykke
  • salt, peber
  • 1 spsk. olie
  • Grapesalat:
  • 100 g spæde salater
  • 1-2 forårsløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2-3 pink grape
  • 50 g hakkede hasselnødder
  • Tilbehør:
  • ristede skiver af fuldkornsflute

  1. Dup koteletterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien op på en pande. Brun koteletterne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til middel varme, og steg dem færdige ca. 3 min. på hver side. Tag kødet af panden.
  2. Skær enderne af grapefrugten. Skær skallen og den hvide hinde af med en skarp kniv. Skær grapefileterne ud. Gør det over en skål, så saften bliver opsamlet. Lad fileterne falde ned i skålen, efterhånden som de bliver skåret af. Vrid de tomme grapefrugthinder for saft. Rør olie og sennep ned i saften. Skyl og afdryp salaten grundigt. Snit forårsløgene fint. Vend den spæde spinat og forårsløg i grapefrugtblandingen.
  3. Krydr salaten med salt og peber. Rist nødderne på en pande, og drys dem over kød og salat ved servering.