Kransekage med nougat og nødder
Skal der kræses lidt ekstra for dine nytårsgæster, så bag din egen kransekage, det er ikke spor svært.
4 stænger
Ingredienser
- 100 g hasselnøddekerner
- 200 g sukker
- 2 bg. past. æggehvide
- 500 g marcipan
- ca. 150 g blød nougat
- 75 g sigtet flormelis
- olie til formningen
- Rist nøddekernerne ved 175 gr., til hinderne revner. Hæld dem over på et viskestykke, og lad dem køle af. Gnid dem godt, til alle hinder er næsten væk. Hak dem fint i en foodprocessor. Tilsæt sukker og 1½ bæger æggehvide, og kør massen helt jævn.
- Pluk marcipanen i småstykker i en rummelig skål. Brug røremaskinen til at ælte sukkermassen ind i marcipanen, og ælt til sidst massen igennem med hænderne. Læg den koldt i nogle timer.
- Del massen i 4. Smør en anelse olie på hænder og bord, og klap hver portion ud i et rektangel (ca. 25 x 10 cm). Læg en nougatblok, lidt tykkere end en blyant langs midten på den lange led, og rul kransekagemassen omkring den. Tryk stangen, så den får tre sider, og bag den ved 220 gr. i 6-8 min. med en ekstra plade nedenunder.
- Køl kagestængerne helt af.
- Rør æggehvide og sigtet glasur sammen og sprøjt fine, tynde zig zag striber over stængerne.