Kræs med kylling
Kylling er ofte på tilbud og er derfor billig mad. Her er opskrifterne på en krydret gryderet med kyllingelår, en med italiensk kyllingebryst og kyllingelår med sovs og tzatziki.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge/stegetid: 30 min.
- 2 hele kyllingelår (eller 4 overlår)
- ½ spsk olie
- 1 løg (finthakket)
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 2-3 tsk karry
- 1 lille dåse konc. tomatpuré
- 1/4 l hønsebouillon (eller vand)
- salt og peber
- Tzatziki:
- ½ l yoghurt naturel
- ½ agurk
- 1 fed hvidløg (knust)
- salt og peber
- Tilbehør:
- Bulgur eller ris
- Lad yoghurten dryppe af i et kaffefilter i min. 20 min.
- Flæk agurken og skrab kernerne ud. Skær agurken i skiver, vend dem i en skål med 1/4 tsk salt og lad dem trække 15 min.
- Tør agurkestykkerne og vend dem i yoghurten sammen med hvidløg og friskkværnet peber.
- Krydr kyllingelårene med salt og peber og brun dem i en gryde med olie.
- Tag dem op og steg nu løg, hvidløg og karry et par min.
- Tilsæt tomatpuré og bouillon eller vand og giv det et opkog.
- Læg kyllingelårene i sovsen og lad retten simre under låg i ca. 20 min.
- Smag til med salt og peber og servér med bulgur eller kogte ris samt tzatziki.