Krydderurterisotto
Krydderurter sætter pift på mange retter. Prøv denne særlige krydderurterisotto.
4-6 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Kogetid: 30 min.
- 1 løg
- 1-2 fed hvidløg
- 15 g smør
- 1 spsk olivenolie
- 1 fennikel
- 1 rød peberfrugt
- 2 dl arborioris (160 g)
- 1 usprøjtet citron
- ¼ tsk stødt koriander
- 1 dl hvidvin
- ca. ½ liter bouillon
- salt og peber
- Endvidere:
- friskhakkede krydderurter (f.eks. mynte, persille og rosmarin)
- 50 g parmesanost
- Svits finthakket løg og hvidløg bløde i en gryde med smør og olie.
- Tilsæt fintsnittet fennikel og peberfrugt.
- Vend risene i gryden sammen med fintrevet citronskal og stødt koriander.
- Tilsæt vin og lad det koge ind. Spæd med varm bouillon lidt ad gangen og lad risene simre møre ca. 25 min. – eller indtil al bouillonen er brugt.
- Smag til med citronsaft, salt og peber og tilsæt friskhakkede krydderurter efter smag f.eks. 1 spsk hakket mynte og persille samt 1 tsk hakket rosmarin.
- Vend friskrevet parmesanost i umiddelbart før servering.