Krydderurterisotto

Krydderurterisotto

Krydderurter sætter pift på mange retter. Prøv denne særlige krydderurterisotto.

4-6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Kogetid: 30 min.
  • 1 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 15 g smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 fennikel
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 dl arborioris (160 g)
  • 1 usprøjtet citron
  • ¼ tsk stødt koriander
  • 1 dl hvidvin
  • ca. ½ liter bouillon
  • salt og peber
  • Endvidere:
  • friskhakkede krydderurter (f.eks. mynte, persille og rosmarin)
  • 50 g parmesanost

  1. Svits finthakket løg og hvidløg bløde i en gryde med smør og olie.
  2. Tilsæt fintsnittet fennikel og peberfrugt.
  3. Vend risene i gryden sammen med fintrevet citronskal og stødt koriander.
  4. Tilsæt vin og lad det koge ind. Spæd med varm bouillon lidt ad gangen og lad risene simre møre ca. 25 min. – eller indtil al bouillonen er brugt.
  5. Smag til med citronsaft, salt og peber og tilsæt friskhakkede krydderurter efter smag f.eks. 1 spsk hakket mynte og persille samt 1 tsk hakket rosmarin.
  6. Vend friskrevet parmesanost i umiddelbart før servering.