Krydere lammespid med urter
Krydderblandingen er temmelig tør, så den ikke drypper ned i gløderne under stegningen. Samme blanding kan også bruges til andre slags kød.
4 pers.
Ingredienser
- 600 g lammekød i tern (f.eks. fra køllen)
- 8 grillspid
- Krydderblanding:
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 2 fed hvidløg, pillede og pressede
- 1 spsk. friskhakket mynte
- 1 spsk. friskhakket koriander
- 1 spsk. friskhakket persille
- salt og peber
- Bland ingredienserne til marinaden, og gnid den godt ind i kødet. Lad det trække mindst 2 timer, før kødet sættes på spiddene.
- Steges højt i ovnen i 10 min. ved 250 gr. (spiddene vendes efter halvdelen af tiden) eller på havegrillen. Tiden afhænger af, om du vil have kødet rosa eller gennemstegt.