Krydere lammespid med urter

Krydere lammespid med urter

Krydderblandingen er temmelig tør, så den ikke drypper ned i gløderne under stegningen. Samme blanding kan også bruges til andre slags kød.

4 pers.

Ingredienser

  • 600 g lammekød i tern (f.eks. fra køllen)
  • 8 grillspid
  • Krydderblanding:
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 fed hvidløg, pillede og pressede
  • 1 spsk. friskhakket mynte
  • 1 spsk. friskhakket koriander
  • 1 spsk. friskhakket persille
  • salt og peber

  1. Bland ingredienserne til marinaden, og gnid den godt ind i kødet. Lad det trække mindst 2 timer, før kødet sættes på spiddene.
  2. Steges højt i ovnen i 10 min. ved 250 gr. (spiddene vendes efter halvdelen af tiden) eller på havegrillen. Tiden afhænger af, om du vil have kødet rosa eller gennemstegt.