Krydrede kalvefrikadeller
4 personer
Ingredienser
- 1 1/2 dl franskbrødskrumme
- 2 dl mælk
- 3 fed finthakkede hvidløg
- 4 soltørrede tomater fra olielage
- 400 g hakket, magert kalvekød eller kalv og flæsk 10-12 % fedt
- 1 1/2 tsk. salt
- 2 spsk. revet løg
- 1 spsk. hakket persille
- 1 æg
- peber
- 10 g smør og 1 spsk. olie til stegning
- Tilbehør
- Kartofler og en blandet salat
- Kom franskbrødskrummen i en skål, og hæld mælken over. Rør hvidløg og tomater i små tern i, og lad det trække i 10 min. Rør kødet med salt, og rør mælkeblandingen i. Tilsæt de øvrige ingredienser. Lad farsen hvile ca. 30 min. i køleskabet.
- Steg farsen til frikadeller på en pande i en blanding af smør og olie. Kasser stegefedtet, straks frikadellerne er færdigstegt.
- Server frikadellerne med det foreslåede tilbehør.
- Energi pr. person: 1980 kilojouleEnergifordeling:Protein: 29 g – 25 %Kulhydrat: 56 g – 48 %Fedt: 14 g – 27 %