Krydrede kalvefrikadeller

Krydrede kalvefrikadeller

4 personer

Ingredienser

  • 1 1/2 dl franskbrødskrumme
  • 2 dl mælk
  • 3 fed finthakkede hvidløg
  • 4 soltørrede tomater fra olielage
  • 400 g hakket, magert kalvekød eller kalv og flæsk 10-12 % fedt
  • 1 1/2 tsk. salt
  • 2 spsk. revet løg
  • 1 spsk. hakket persille
  • 1 æg
  • peber
  • 10 g smør og 1 spsk. olie til stegning
  • Tilbehør
  • Kartofler og en blandet salat

  1. Kom franskbrødskrummen i en skål, og hæld mælken over. Rør hvidløg og tomater i små tern i, og lad det trække i 10 min. Rør kødet med salt, og rør mælkeblandingen i. Tilsæt de øvrige ingredienser. Lad farsen hvile ca. 30 min. i køleskabet.
  2. Steg farsen til frikadeller på en pande i en blanding af smør og olie. Kasser stegefedtet, straks frikadellerne er færdigstegt.
  3. Server frikadellerne med det foreslåede tilbehør.
  4. Energi pr. person: 1980 kilojouleEnergifordeling:Protein: 29 g – 25 %Kulhydrat: 56 g – 48 %Fedt: 14 g – 27 %