Krydret oksekødssuppe med ris
Arbejdstid: 45 min.Kogetid: 3 1⁄2 timeFryse-egnet
4 personer
Ingredienser
- ca. 1 1/4 kg oksekød (tværreb, spidsbryst, tykkam eller bov – gerne med ben)
- 1 løg
- 1 porre
- 2 gulerødder
- 150 g knoldselleri eller 2 stilke blegselleri
- 5 sorte peberkorn
- salt
- 1 rød peberfrugt
- 200 g sukkerærter eller ærter
- 1 bdt forårsløg
- 1 spsk revet ingefær
- evt. 1/2 frisk chili, fintsnittet
- 1 spsk vineddike
- 1 spsk sesamolie
- Tilbehør: kogte ris og sprøde ostestænger
- Læg kødet i en gryde og dæk den med vand (2-3 l). Giv det et stille opkog og fjern skum.
- Tilsæt 2 tsk salt og fjern igen skum. Tilsæt de rensede, groftskårne urter og peberkorn og lad suppen simre under låg ca. 3 timer.
- Tag kødet over på et fad, si suppen over i en ren gryde og skum fedtet af. Skærk ødet i mundrette stykker uden fedt og sener og læg det i suppen.
- Giv det et stille opkog og tilsæt tynde strimler peberfrugt og fintsnittede sukkerærter og forårsløg.
- Smag til med ingefær, evt. chili, vineddike og sesamolie og erver i dybe skåle med kogte ris.