Krydret oksekødssuppe med ris

Krydret oksekødssuppe med ris

Arbejdstid: 45 min.Kogetid: 3 1⁄2 timeFryse-egnet

4 personer

Ingredienser

  • ca. 1 1/4 kg oksekød (tværreb, spidsbryst, tykkam eller bov – gerne med ben)
  • 1 løg
  • 1 porre
  • 2 gulerødder
  • 150 g knoldselleri eller 2 stilke blegselleri
  • 5 sorte peberkorn
  • salt
  • 1 rød peberfrugt
  • 200 g sukkerærter eller ærter
  • 1 bdt forårsløg
  • 1 spsk revet ingefær
  • evt. 1/2 frisk chili, fintsnittet
  • 1 spsk vineddike
  • 1 spsk sesamolie
  • Tilbehør: kogte ris og sprøde ostestænger

  1. Læg kødet i en gryde og dæk den med vand (2-3 l). Giv det et stille opkog og fjern skum.
  2. Tilsæt 2 tsk salt og fjern igen skum. Tilsæt de rensede, groftskårne urter og peberkorn og lad suppen simre under låg ca. 3 timer.
  3. Tag kødet over på et fad, si suppen over i en ren gryde og skum fedtet af. Skærk ødet i mundrette stykker uden fedt og sener og læg det i suppen.
  4. Giv det et stille opkog og tilsæt tynde strimler peberfrugt og fintsnittede sukkerærter og forårsløg.
  5. Smag til med ingefær, evt. chili, vineddike og sesamolie og erver i dybe skåle med kogte ris.