Kylling i estragon

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 20 min.
  • Koge/stegetid:
  • 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 2 stk. kyllingebryst
  • ½ spsk olivenolie (eller smør)
  • frisk estragon
  • 6 cocktailtomater (eller blommetomater)
  • 1 skalotteløg (finthakket)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • ½ dl hvidvin
  • 1 dl piskefløde
  • ca. 1 tsk dijonsennep
  • salt og peber
  • Tilbehør: nye kartofler, ris eller brød

  1. Krydr kødet med salt og peber og brun det på en pande med olie eller smør.
  2. Læg et par estragonblade på kødet, skru lidt ned og steg det ca. 5 min. på hver side.
  3. Læg tomater ved de sidste par min. Tag det af panden og hold det varmt.
  4. Steg skalotteløg og hvidløg et par min. på panden og tilsæt vin. Kog det næsten væk og tilsæt fløde.
  5. Kog det igennem under omrøring og smag til med hakket estragon, sennep, salt og peber.
  6. Anret kød og tomater på varme tallerkner og hæld sovsen omkring. Servér med det valgte tilbehør.