Kylling i peberrodssovs
Lækker ret med kylling: Kylling i peberrodssovs. En god gammeldags klassiker
(4-5 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Kogetid: ca. 1 time
- Ikke fryse-egnet
- 1 stor kylling eller hanekylling (ca. 1½ kg)
- ca. 2 liter vand
- 1 gulerod
- 1 porre
- 1 skive selleri (stykker)
- 15 hele peberkorn
- 2 laurbærblade
- 2 tsk salt
- Peberrodssovs:
- 3 spsk smør
- 2 spsk mel
- 5 dl af kyllingesuppen
- 1 dl fløde (9% eller piskefløde)
- en god portion peberrod (friskrevet)
- Ved servering:
- høvlet peberrod
- Kom den rensede kylling i en gryde med vand og bring det i kog.
- Skum og tilsæt grønsager og krydderier. Lad kødet småkoge under låg i ca. 1 time. Del kyllingen i portionsstykker.
- Sovs: Smelt smørret og rør melet i. Spæd med koghed siet suppe.
- Lad det koge lidt ind og tilsæt fløden. Rør revet peberrod i og smag til. Herefter må sovsen ikke koge.
- Hæld den varme sovs over kyllingestykkerne og top op med høvlet peberrod.