Kylling i peberrodssovs

Kylling i peberrodssovs

Lækker ret med kylling: Kylling i peberrodssovs. En god gammeldags klassiker

(4-5 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Kogetid: ca. 1 time
  • Ikke fryse-egnet
  • 1 stor kylling eller hanekylling (ca. 1½ kg)
  • ca. 2 liter vand
  • 1 gulerod
  • 1 porre
  • 1 skive selleri (stykker)
  • 15 hele peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • 2 tsk salt
  • Peberrodssovs:
  • 3 spsk smør
  • 2 spsk mel
  • 5 dl af kyllingesuppen
  • 1 dl fløde (9% eller piskefløde)
  • en god portion peberrod (friskrevet)
  • Ved servering:
  • høvlet peberrod

  1. Kom den rensede kylling i en gryde med vand og bring det i kog.
  2. Skum og tilsæt grønsager og krydderier. Lad kødet småkoge under låg i ca. 1 time. Del kyllingen i portionsstykker.
  3. Sovs: Smelt smørret og rør melet i. Spæd med koghed siet suppe.
  4. Lad det koge lidt ind og tilsæt fløden. Rør revet peberrod i og smag til. Herefter må sovsen ikke koge.
  5. Hæld den varme sovs over kyllingestykkerne og top op med høvlet peberrod.