grill

Kylling med barbeque og rucola

Superlækker og nem sommermad: Saftige kyllingdrumsticks med grillede løg og lækker rucolasalat…

4

Ingredienser

  • 8 drumsticks (kyllingeunderlår)
  • Marinade:
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 spsk tomatketchup
  • 1 tsk olie
  • ½-1 tsk groft knust spidskommen
  • Rucolasalat:
  • 1 bakke rucola 1
  •  tsk olivenolie
  • 300 g blandede tomater
  • 300 g grillet fuldkornbaguette
  • Grillede løg:
  • 8 store løg
  • En smule olie til pensling
  • Timian

Sådan gør du:

  1. Dup kyllingelårene tørre. Rør marinaden sammen, vend kyllingelårene med marinaden og lad dem trække, til de skal grilles. Tag kyllingelårene op og læg dem på grillen – brug gerne en kuglegrill. Grill kyllingelårene i alt i 20-25 minutter, vend dem undervejs og tjek, om de har fået nok.
  2. Skær løgene i halve, rids evt. overfladen, pensl dem med lidt olie og drys salt og peber på, før de lægges på grillen med kyllingelårene, tiden vil afhænge af løgenes størrelse, men regn med, at de skal have næsten lige så længe som kødet.
  3. Vend salaten med lidt olivenolie, salt og peber og server til kyllingelårene med løg og tomater samt brød.
  4. Energi pr. person: 630 kcal, fedt 30%, protein 31%, kulhydrat 39%.