Kylling med estragon

Kylling med estragon

Kylling var tidligere en rigtig forårsspise, i dag kan vi få kylling hele året. Her en dejlig kyllingeret med estragon.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Koge/stegetid: 25 min.
  • Fryse-egnet
  • 275 g kyllingebryst
  • 4 dl hønsebouillon
  • ¼ tsk hel sort peber
  • 1 laurbærblad
  • 1 løg (i kvarte)
  • 2-3 gulerødder
  • (fintsnittede)
  • 1-2 stilke bladselleri
  • (fintsnittede)
  • frisk estragon
  • 15 g smør
  • 1 spsk mel
  • salt og peber
  • Tilbehør: kartofler, ris eller brød

  1. Læg kyllingekødet i en sauterpande med bouillon og giv det et opkog. Tilsæt krydderier, urter og et par stilke estragon og lad det simre under låg 15 min. Tag det af varmen. Smelt smør i en gryde og rør melet i. Tilsæt 3 dl siet suppe og kog sovsen igennem 10 min. Tilsæt finthakket estragon og smag til med salt og peber.
  2. Tag kødet op og skær det i skiver. Læg kød og grønsager (undtagen løg) i varme dybe tallerkner og hæld sovsen over.
  3. Tips: Rund evt. sovsen af med lidt fløde eller cremefraiche.