Kyllingeboller i dildsovs
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 25 min.
- Koge/stegetid:
- 25 min.
- Ikke fryse-egnet
- 250 g hakket kyllingekød
- 1 æg
- 3 spsk rasp
- 1 løg (finthakket)
- ½ l hønsebouillon
- 15 g smør
- 2 spsk mel
- 1 bdt dild (fintsnittet)
- 150 g nye gulerødder (stykker, 5 cm)
- 150 g grønne asparges (snitter, 5 cm)
- salt og peber
- Tilbehør: nye kartofler eller brød
- Rør kødet med ½ tsk salt. Tilsæt æg, rasp og halvdelen af det hakkede løg.
- Form farsen til boller og lad dem simre ca. 8 min. i næsten kogende bouillon.
- Steg resten af løgene bløde og blanke i en gryde med smør. Rør melet i og tilsæt 3-4 dl bouillon fra bollerne.
- Kog sovsen igennem 5-10 min. og si den over i en ren gryde.
- Læg bollerne i sovsen og tilsæt dild.
- Kog gulerødder og asparges sprødmøre i resten af bouillonen og anret dem med kyllingeboller og sovs.
- Servér med nye kartofler eller brød.