Kyllingeboller i dildsovs

Kyllingeboller i dildsovs

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 25 min.
  • Koge/stegetid:
  • 25 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 250 g hakket kyllingekød
  • 1 æg
  • 3 spsk rasp
  • 1 løg (finthakket)
  • ½ l hønsebouillon
  • 15 g smør
  • 2 spsk mel
  • 1 bdt dild (fintsnittet)
  • 150 g nye gulerødder (stykker, 5 cm)
  • 150 g grønne asparges (snitter, 5 cm)
  • salt og peber
  • Tilbehør: nye kartofler eller brød

  1. Rør kødet med ½ tsk salt. Tilsæt æg, rasp og halvdelen af det hakkede løg.
  2. Form farsen til boller og lad dem simre ca. 8 min. i næsten kogende bouillon.
  3. Steg resten af løgene bløde og blanke i en gryde med smør. Rør melet i og tilsæt 3-4 dl bouillon fra bollerne.
  4. Kog sovsen igennem 5-10 min. og si den over i en ren gryde.
  5. Læg bollerne i sovsen og tilsæt dild.
  6. Kog gulerødder og asparges sprødmøre i resten af bouillonen og anret dem med kyllingeboller og sovs.
  7. Servér med nye kartofler eller brød.