burger

Kyllingeburger med grønt fyld

En burger er jo ikke bare en burger – det ved du, når du har smagt denne udgave i grovbolle og med masser af grønt.

4

Ingredienser

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 1 finthakket løg
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 æg
  • salt, friskkværnet peber
  • 25 g groftreven brødkrumme
  • 1 dl grofthakket basilikum.
  • 2 tsk olivenolie til stegning.
  • 4 tynde skiver parmaskinke.
  • 4 grove durumciabatta a 80 g
  • 1 håndfuld feldsalat
  • 1 håndfuld sukkerærtespirer
  • 1 håndfuld brøndkarse
  • ½ agurk i brede bånd.
  • 2 tsk citron-olivenolie.

Sådan gør du:

  1. Rør kødet med de to slags løg, æg samt salt, peber, brødkrumme og basilikum. Del og form kødet til 4 burgere, der steges i 3–4 minutter på hver side på panden i varm olivenolie. Læg skinkeskiverne på en plade med bagepapir og bag dem gyldne og sprøde ved 225°, 4–5 minutter.
  2. Lun og flæk bollerne, læg dem sammen med burgere og alt det gode grønne og server.
  3. Energi pr. person: 510 Kcal, fedt 29%, protein 32%, kulhydrat 39%.