Kyllingesuppe med nudler
Arbejdstid: 45 min.Koge/stegetid: 45 min.Fryse-egnet
4 personer
Ingredienser
- 1 kylling, 1300-1500 g
- 1 løg
- 2 gulerødder
- 150 g knoldselleri eller 2 stilke blegselleri
- 5 sorte peberkorn
- salt
- 25 g smør
- 250 g champignon
- 2 gulerødder
- 150 g sukkerærter eller ærter
- evt. 1 fed hvidløg
- 1 spsk citronsaft
- 200 g ægnudler
- persille
- salt og peber
- Læg kyllingen i en gryde og dæk den med vand (ca. 3 l). Giv det et stille opkog og fjern skum.
- Tilsæt 1 tsk salt og fjern igen skum. Tilsæt de rensede, groftskårne urter og lad suppen simre under låg ca. 30 min.
- Tag kyllingen over på et fad, si bouillonen over i en ren gryde, skum fedtet af og lad suppen koge lidt ind.
- Træk skindet af kyllingen, del kødet i mundrette stykker og læg dem i bouillonen.
- Steg de rensede, skivede champignon på en pande med smør og tilsæt gulerødder og sukkerærter skåret i tynde strimler. Krydr med salt og peber og evt. lidt knust hvidløg og tilsæt citronsaft.
- Rør grønsagerne i den varme suppe og server med kogte nudler og persilledrys.