Kyllingesuppe med nudler

Kyllingesuppe med nudler

Arbejdstid: 45 min.Koge/stegetid: 45 min.Fryse-egnet

4 personer

Ingredienser

  • 1 kylling, 1300-1500 g
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 150 g knoldselleri eller 2 stilke blegselleri
  • 5 sorte peberkorn
  • salt
  • 25 g smør
  • 250 g champignon
  • 2 gulerødder
  • 150 g sukkerærter eller ærter
  • evt. 1 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 200 g ægnudler
  • persille
  • salt og peber

  1. Læg kyllingen i en gryde og dæk den med vand (ca. 3 l). Giv det et stille opkog og fjern skum.
  2. Tilsæt 1 tsk salt og fjern igen skum. Tilsæt de rensede, groftskårne urter og lad suppen simre under låg ca. 30 min.
  3. Tag kyllingen over på et fad, si bouillonen over i en ren gryde, skum fedtet af og lad suppen koge lidt ind.
  4. Træk skindet af kyllingen, del kødet i mundrette stykker og læg dem i bouillonen.
  5. Steg de rensede, skivede champignon på en pande med smør og tilsæt gulerødder og sukkerærter skåret i tynde strimler. Krydr med salt og peber og evt. lidt knust hvidløg og tilsæt citronsaft.
  6. Rør grønsagerne i den varme suppe og server med kogte nudler og persilledrys.