Kyllingetærte med gulerod, løg og bacon

Kyllingetærte med gulerod, løg og bacon

Kom sommerens bedste grøntsager i tærter, det er dejlig nemt at lave, og så smager det helt fantastisk.

4 personer

Ingredienser

  • Tærtedej:
  • 100 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 100 g rugmel
  • ¼ tsk. salt
  • 1 æggeblomme
  • 2-3 spsk. koldt vand
  • Fyld:
  • 2 sommerløg el. 4-6 forårsløg
  • 200 g gulerod (ca. 2-3 stk.)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 æg
  • 1 dl mælk
  • ½ tsk. revet muskatnød
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • 200 g kogt kylling skåret i tern
  • 4 stegte skiver bacon
  • Tilbehør:
  • grøn salat

  1. Skær smørret i små tern. Smuldr smørret i hvedemel, rugmel og salt, til det ligner revet ost. Brug evt. en foodprocessor, det er lynhurtigt. Saml dejen med æggeblommen og vand. Lad dejen hvile tildækket 30 min. i køleskab.
  2. Beklæd en smurt tærteform (aflang form 12 x 30 cm el. rund ca. 24 cm i diameter) med dejen. Forbag tærtebunden 10 min. ved 200 gr.
  3. Snit løgene i tynde skiver, og riv gulerødderne groft. Svits løg og gulerod 3-4 min. i olivenolie på en pande. Afkøl det lidt.
  4. Pisk æg og mælk sammen. Krydr med muskatnød, salt og peber. Tilsæt tern af kylling og stegt, smuldret bacon. Vend grøntsagerne i. Kom fyldet i formen. Stil tærten i ovnen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 40 min., til den er gennembagt og gylden.