Kyllingsylte
Dette er en mild, mager og moderne sylte, hvor du bruger kødet fra en hane eller høne i stedet for grisehoved. Sørg for at den indkogte suppen smager af noget og er rimelig salt, da geleen også skal smage godt og kraftigt.
Ca. 10 skiver
Ingredienser
- 1 bornholmerhane (ca. 1550 g )
- 2 gulerødder
- 200 g selleriknold
- 2 liter klar hønsekødssuppe, optøet (kan købes fra frostboks)
- 10 laurbærblade
- 2 kviste rosmarin
- 1 bundt persille
- 5 blade husblas
- Tilbehør:
- rugbrød og mild estragonsennep eller dijonnaise
- Læg hanen i en gryde sammen med grove stykker gulerod og selleri. Hæld suppen på sammen med laurbærblade, rosmarin og persille, og kog hanen i ca. 40 min. under låg. Tag hanen op, hæld suppen gennem en sigte og tilbage i gryden. Lad suppen koge ind til godt under halvdelen.
- Læg husblas i blød i koldt vand ca. 7 min.
- Pluk alt kød fra hanen og læg det i en stor eller flere små forme. Kom evt. de kogte gulerødder imellem.
- Opløs husblas i suppen og hæld det over kødet ned i formen.
- Lad sylten stå og stivne i køleskabet til dagen efter.
- Server sylten på rugbrød med sennep.