Kyllingsylte

Kyllingsylte

Dette er en mild, mager og moderne sylte, hvor du bruger kødet fra en hane eller høne i stedet for grisehoved. Sørg for at den indkogte suppen smager af noget og er rimelig salt, da geleen også skal smage godt og kraftigt.

Ca. 10 skiver

Ingredienser

  • 1 bornholmerhane (ca. 1550 g )
  • 2 gulerødder
  • 200 g selleriknold
  • 2 liter klar hønsekødssuppe, optøet (kan købes fra frostboks)
  • 10 laurbærblade
  • 2 kviste rosmarin
  • 1 bundt persille
  • 5 blade husblas
  • Tilbehør:
  • rugbrød og mild estragonsennep eller dijonnaise

  1. Læg hanen i en gryde sammen med grove stykker gulerod og selleri. Hæld suppen på sammen med laurbærblade, rosmarin og persille, og kog hanen i ca. 40 min. under låg. Tag hanen op, hæld suppen gennem en sigte og tilbage i gryden. Lad suppen koge ind til godt under halvdelen.
  2. Læg husblas i blød i koldt vand ca. 7 min.
  3. Pluk alt kød fra hanen og læg det i en stor eller flere små forme. Kom evt. de kogte gulerødder imellem.
  4. Opløs husblas i suppen og hæld det over kødet ned i formen.
  5. Lad sylten stå og stivne i køleskabet til dagen efter.
  6. Server sylten på rugbrød med sennep.