Lagkager med chokolade
Arbejdstid: 40 min.Bage/kogetid: ca. 20 min.Trækketid: mindst 30 min.Bundene er fryse-egnede
12 stk.
Ingredienser
- Lagkagebunde:
- (3 stk.)
- 4 æg
- 125 g sukker
- 100 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- lidt blødt smør + 1 spsk
- sukker til formen
- Sukkerlage:
- 1 dl sukker + 1 dl vand
- ½ frugtbrændevin (f.eks.frugtsnaps eller æbleakvavit/calvados)
- Fyld:
- ¾ l piskefløde (flødeskum)
- 150 g mørk chokolade (hakket)
- 250 g ribs
- Bunde: Smør en springform med blødt smør og drys med sukker. Pisk æg og sukker ca. 10 min. med en håndmikser, til det er stift og skummende. Bland mel og bagepulver. Vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
- Fordeldejen i formen og bag ca. 20 min. i en 175 grader varm ovn. Stik et træspyd i midten af kagen. Er der rå dej på, skal den bagevidere. Afkøl på bagerist. Flæk kagen til 3 bunde.
- Sukkerlage: Kog sukker og vand til en lage. Smag til med spiritus. Saml lagkagen: Stænk bundene med sukkerlage. Bland flødeskum med chokolade og ribs (hold lidt tilbage til pynt) og fordel det mellem lagene og på oversiden. Lad kagen trække ca. 30 min. Pynt med resten af chokoladen og ribsene.