Lækker chokoladeroulade

Lækker chokoladeroulade

En enkel gammel og populær kending.

Ingredienser

  • Chokoladeroulade:
  • Arbejdstid: 40 min
  • Bagetid: 8-10 min.
  • 3 æg
  • 150 g sukker (knap 2 dl)
  • 3 spsk kakao
  • 4 spsk hvedemel
  • 70 g kartoffelmel (1 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • Fyld:
  • 100 g smør
  • 100 g flormelis (2 dl)
  • ½ dl cremefraiche (18 %)
  • 1 appelsin (reven skal)
  • 2-3 tsk appelsinsaft
  • Endvidere:
  • sigtet kakao

  1. Pisk de hele æg og sukker sammen. Bland kakao, hvedemel, kartoffelmel og bagepulver vend det forsigtigt i æggemassen.
  2. Kom bagepapir på bagepladen og hæld dejen ud herpå. Bag rouladebunden midt i ovnen ved 225 grader i 8-10 min.
  3. Vend bunden ud på sukkerdrysset bagepapir og dæk straks med et fugtigt viskestykke. Lad bunden svale af.
  4. Fyld:
  5. Rør blødt smør og flormelis sammen til en creme og rør cremefraiche i sammen med appelsinsaft og reven appelsinskal.
  6. Fordel cremen over den helt kolde bund og rul sammen herom. Sigt kakao over før servering.