Lækker chokoladeroulade
En enkel gammel og populær kending.
Ingredienser
- Chokoladeroulade:
- Arbejdstid: 40 min
- Bagetid: 8-10 min.
- 3 æg
- 150 g sukker (knap 2 dl)
- 3 spsk kakao
- 4 spsk hvedemel
- 70 g kartoffelmel (1 dl)
- 1 tsk bagepulver
- Fyld:
- 100 g smør
- 100 g flormelis (2 dl)
- ½ dl cremefraiche (18 %)
- 1 appelsin (reven skal)
- 2-3 tsk appelsinsaft
- Endvidere:
- sigtet kakao
- Pisk de hele æg og sukker sammen. Bland kakao, hvedemel, kartoffelmel og bagepulver vend det forsigtigt i æggemassen.
- Kom bagepapir på bagepladen og hæld dejen ud herpå. Bag rouladebunden midt i ovnen ved 225 grader i 8-10 min.
- Vend bunden ud på sukkerdrysset bagepapir og dæk straks med et fugtigt viskestykke. Lad bunden svale af.
- Fyld:
- Rør blødt smør og flormelis sammen til en creme og rør cremefraiche i sammen med appelsinsaft og reven appelsinskal.
- Fordel cremen over den helt kolde bund og rul sammen herom. Sigt kakao over før servering.