4 personer

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 4 dl vand
  • 50 g nødder eller mandler
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • tern af 2 peberfrugter
  • 1-2 spsk. sherryeddike
  • en lille håndfuld tørrede tranebær eller rosiner
  • 4 portionsstykker frisk eller optøet laks
  • salt og peber

  1. Bruger du nødder, ristes de nogle minutter i ovnen og gnides fri for hinder. Vælger du mandler, smuttes de. Kog risene til løse ris efter anvisningen på pakningen.
  2. Rist ternene af peberfrugt ganske let, og tag panden af varmen. Bland ris, mandler, peberfrugt og tørret frugt sammen med lidt eddike, og smag salaten til.
  3. Rist laksestykkerne i lidt frisk olivenolie i 3-5 min. på hver side, 6-10 min. i alt. Drys dem med salt og peber, og dryp med lidt sherryeddike eller citron. Server dem med den lune rissalat.