Laks med lun rissalat
4 personer
Ingredienser
- 3 dl ris
- 4 dl vand
- 50 g nødder eller mandler
- 3-4 spsk. olivenolie
- tern af 2 peberfrugter
- 1-2 spsk. sherryeddike
- en lille håndfuld tørrede tranebær eller rosiner
- 4 portionsstykker frisk eller optøet laks
- salt og peber
- Bruger du nødder, ristes de nogle minutter i ovnen og gnides fri for hinder. Vælger du mandler, smuttes de. Kog risene til løse ris efter anvisningen på pakningen.
- Rist ternene af peberfrugt ganske let, og tag panden af varmen. Bland ris, mandler, peberfrugt og tørret frugt sammen med lidt eddike, og smag salaten til.
- Rist laksestykkerne i lidt frisk olivenolie i 3-5 min. på hver side, 6-10 min. i alt. Drys dem med salt og peber, og dryp med lidt sherryeddike eller citron. Server dem med den lune rissalat.