Laks med pesto

Laks med pesto

Lun, varm eller kold. Laksen smager lige dejligt, når den serveres med en ægte, hjemmelavet pestosauce.

4 personer

Ingredienser

  • 4-6 stykker laks a 125 g
  • olivenolie
  • citronsaft
  • salt og peber
  • Pesto
  • 1 stor potte basilikum
  • 1 dl olivenolie
  • 25 g groftrevet parmesan
  • 25 g ristede pinjekerner
  • 1-2 fed hvidløg, pillede
  • Til anretning
  • kørvel, revne radiser

  1. Kør alle ingredienserne til pestoen til en jævn masse i foodprocessoren. Smag saucen til, og stil den koldt.
  2. Læg laksestykkerne på bagepapir, pensl med lidt olie, dryp med citron, og drys med salt og peber. Bag laksen ved 200 gr. i ca. 12 min. Mærk med en finger, den må gerne føles lidt elastisk, men den må ikke være blød længere.