Laksetårn
4 personer
Ingredienser
- 2 plader fillodej
- 1 æggehvide
- 10 g mandelflager
- Fyld:
- 1 spsk. limesaft
- 1 spsk. fintrevet usprøjtet
- limeskal
- ½ spsk. honning
- ½ dl piskefløde
- 125 g varmrøget laks
- 1 spsk. revet løg
- 2 spsk. finthakket dild
- 1 lille moden avokado
- Pynt:
- dild
- Stik eller klip 24 smårunde fillodejscirkler ud(ca. 5 cm i diameter).Pensl dem med æggehvide,og læg dem sammento og to. Læg dem på enbageplade med bagepapir,drys 4 af dem medmandelflager. Bag demved 150 gr. i ca. 3 min.,eller til de er lysebruneog sprøde.
- Pisk limesaft, limeskal,honning og flødesammen. Mos laksen idressingen, og tilsæt løgog dild.Skær avokadoen i bittesmå tern, dryp med limesaft,og vend avokado ilaksen.
- Saml laksetårnenelige før servering. Komen skefuld laksefyld på 4sprøde dobbelt lag fillodejsflager,et lag fillodejog en skefuld laksefyld.Slut af med sidste lagfillodej med mandler påtoppen.
- Anret laksetårnetpå tallerkener, og pyntmed dild. Server, og spislaksetårnet, straks efterdet er samlet.