Laksetårn

Laksetårn

4 personer

Ingredienser

  • 2 plader fillodej
  • 1 æggehvide
  • 10 g mandelflager
  • Fyld:
  • 1 spsk. limesaft
  • 1 spsk. fintrevet usprøjtet
  • limeskal
  • ½ spsk. honning
  • ½ dl piskefløde
  • 125 g varmrøget laks
  • 1 spsk. revet løg
  • 2 spsk. finthakket dild
  • 1 lille moden avokado
  • Pynt:
  • dild

  1. Stik eller klip 24 smårunde fillodejscirkler ud(ca. 5 cm i diameter).Pensl dem med æggehvide,og læg dem sammento og to. Læg dem på enbageplade med bagepapir,drys 4 af dem medmandelflager. Bag demved 150 gr. i ca. 3 min.,eller til de er lysebruneog sprøde.
  2. Pisk limesaft, limeskal,honning og flødesammen. Mos laksen idressingen, og tilsæt løgog dild.Skær avokadoen i bittesmå tern, dryp med limesaft,og vend avokado ilaksen.
  3. Saml laksetårnenelige før servering. Komen skefuld laksefyld på 4sprøde dobbelt lag fillodejsflager,et lag fillodejog en skefuld laksefyld.Slut af med sidste lagfillodej med mandler påtoppen.
  4. Anret laksetårnetpå tallerkener, og pyntmed dild. Server, og spislaksetårnet, straks efterdet er samlet.