lam

Lamme-saute

Nem og fyldig one-pot cooking med masser af krydderier.

4

Ingredienser

  • 400 g lammekød, f.eks. lammebov i tern
  • 2 tsk harissa
  • 5 fed knust hvidløg
  • salt, peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 500 g tomater i halve eller kvarte
  • 1-2 dl grøntbouillon
  • 1 dåse velafdryppede artiskokhjerter i halve
  • 1 dåse velafdryppede øko-kikærter
  • 2-3 spsk friskhakket mynte
  • 1 dl hakket kruspersille
  • Salat:
  • ½ iceberg
  • ½ -1 finthakket øko-citron
  • ½ snittet agurk
  • 1 spsk olivenolie
  • Spicy yoghurt:
  • 2 dl yoghurt
  • 1-2 fed knust hvidløg
  • ½-1 tsk spidskommen
  • salt, peber
  • 400 g fuldkornsbrød

Sådan gør du:

  1. Kom lammekødet i en skål og bland det med harissa, hvidløg samt salt og peber. Varm olien i en stor sauterepande og brun kødet heri. Tilsæt tomater samt bouillon og lad det hele simre under låg ca. 20 minutter. Tilsæt artiskokhjerter, kikærter samt mynte og lad det hele simre videre 5-8 minutter, til kødet er mørt. Spæd evt. til med yderligere bouillon. Smag retten til med krydderier, drys persille over. Hak og bland icebergsalaten med citron og agurk, smag til med olivenolie, salt og peber. Spicy yoghurt: rør og smag yoghurten til med krydderier.
  2. Energi pr. person: 670 kcal, fedt 30%, protein 22%, kulhydrat 48 %.