
Lammeskanke med tomat og artiskok
Langtidsstegte skanke giver magert og smagfuldtkød. Her bliver det serveret med grønsagertil.
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stegetid: ca. 2 timer
- Fryse-egnet
- 4 lammeskanke
- lidt olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 500 g løg (både)
- 4-5 laurbærblade
- 5-6 kviste rosmarin
- 2 1⁄2 dl hvidvin + 2 1⁄2 dl vand
- Tomat-artiskok tilbehør:
- 6 tomater (tern)
- 200 g syltede artiskokker i olie (drænet vægt)
- ca. 1 spsk balsamico (el. rødvinseddike)
- 50 g hele mandler (ristede)
- Tilbehør:
- Bredbladet persille og evt. brød
- Gnid lammeskankene i olie og krydr med salt og peber. Læg dem ien bradepande og brun dem ca. 15 min. i en 225grader varm ovn.
- Sæt skankene med benene opad i bradepande sammen med løg, laurbærblade og rosmarin. Hæld hvidvin og vand i bunden. Dæk til medsølvpapir og steg skankeneca. 1 1⁄2 time ved 175 grader.
- Tomat-artiskok:
- Steg tomaterne i 5 min. ved god varme i en gryde, og krydr med eddike, salt og peber. Tilsæt artiskokkerne, sluk for varmen, læg låg på og lad tilbehøret bliver varmet igennem i 5-10 min.
- Anret kødet med grønsager, drys med mandler og persilleog servér brød til.