Lammeskanke med tomat og artiskok

Lammeskanke med tomat og artiskok

Langtidsstegte skanke giver magert og smagfuldtkød. Her bliver det serveret med grønsagertil.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stegetid: ca. 2 timer
  • Fryse-egnet
  • 4 lammeskanke
  • lidt olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 500 g løg (både)
  • 4-5 laurbærblade
  • 5-6 kviste rosmarin
  • 2 1⁄2 dl hvidvin + 2 1⁄2 dl vand
  • Tomat-artiskok tilbehør:
  • 6 tomater (tern)
  • 200 g syltede artiskokker i olie (drænet vægt)
  • ca. 1 spsk balsamico (el. rødvinseddike)
  • 50 g hele mandler (ristede)
  • Tilbehør:
  • Bredbladet persille og evt. brød

  1. Gnid lammeskankene i olie og krydr med salt og peber. Læg dem ien bradepande og brun dem ca. 15 min. i en 225grader varm ovn.
  2. Sæt skankene med benene opad i bradepande sammen med løg, laurbærblade og rosmarin. Hæld hvidvin og vand i bunden. Dæk til medsølvpapir og steg skankeneca. 1 1⁄2 time ved 175 grader.
  3. Tomat-artiskok:
  4. Steg tomaterne i 5 min. ved god varme i en gryde, og krydr med eddike, salt og peber. Tilsæt artiskokkerne, sluk for varmen, læg låg på og lad tilbehøret bliver varmet igennem i 5-10 min.
  5. Anret kødet med grønsager, drys med mandler og persilleog servér brød til.