salat

Let kartoffelsalat

God mættende frokost med bønner og kylling.

4

Ingredienser

  • 450 g kyllingefilet
  • 750 g grønne bønner, gerne forskellige
  • 500 g små nye kogte kartofler
  • 2 rødløg
  • 3-4 forårsløg
  • revet citronskal
  • hakket persille
  • 200 g skyr
  • 1 spsk citronsaft
  • hakket persille eller purløg
  • salt og peber.

Sådan gør du:

  1. Kog kyllingefileterne 10-12 min. i letsaltet vand og lad dem køle helt af.
  2. Skær de største bønner i mindre stykker og blanchér dem i letsaltet vand 1-2 min.
  3. Bland bønnerne med kartofler, rødløg i tynde skiver, snittede forårsløg, kylling plukket i mindre stykker, lidt revet citronskal samt persille.
  4. Rør skyr sammen med citronsaft, evt. lidt citronskal samt finthakkede krydderurter. Smag dressingen til med salt og peber og servér til salaten.
  5. Energi pr. person: kcal. 345, fedt 12 %, protein 41 %, kulhydrat 47%.