Linser med chokoladefyld

Linser med chokoladefyld

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • ca. 30 min.
  • Hviletid, dej:
  • 30 min.
  • Bagetid:
  • 15 min.
  • Fryse-egnede
  • (ca. 8 stk.)
  • 200 g mel (2 ½ dl)
  • 150 g smør
  • 50 g flormelis (ca. 1 dl)
  • 1 æg (mellem)
  • Fyld:
  • 75 g marcipan
  • ca. 50 g blød nougat
  • 50 g chokolade (hakket)
  • Pynt: kakaodrys, druer og appelsinstrimler.

  1. Findel smørret i melet og bland flormelis i.
  2. Tilsæt sammenpisket æg og saml dejen.
  3. Lad dejen hvile koldt en halv times tid.
  4. Rul 2/3 af dejen tyndt ud og beklæd smurte linseforme hermed.
  5. Kom lidt revet marcipan, nougat og chokolade i hver.
  6. Rul resten af dejen ud og udstik til låg på linserne.
  7. Klem godt til i kanten.
  8. Bag midt i ovnen ved 200 grader i et kvarter.
  9. Drys lidt sigtet kakao pa linserne og pynt med druer og appelsinstrimler.