Løgtærte

Løgtærter med gedeost

Nem og lækker frokost, rigtig god med en fyldig salat

4

Ingredienser

  • 1 spsk flormelis
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 2 løg
  • 2 spsk frisk rosmarin
  • 1 rulle tærtedej
  • 5 æg
  • 1½ dl sødmælk
  • 1 rulle gedeost,

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader. Pil løgene og skær dem i tykke skiver. Vend flormelis med hakket rosmarin i en skål. Pensl løgskiverne med olivenolie og drys med rosmarinflormelis. Kom tærtedejen i små smurte tærteforme (ca. 11 cm i diameter), og prik dejen med en gaffel. Pisk æggene sammen i en skål med mælk, salt og peber. Hæld æggeblandingen i tærtebundene og fordel løgringe og skiver af gedeost ovenpå. Bag tærterne i ovnen i ca. 20 minutter og server straks.
  2. Tip! Du kan også lave en stor tærte og bage den 40 min.