Luksuskiksekage

Luksuskiksekage

Kiksekagen er en evig klassiker - her får du den i en luksusudgave med appelsin, der frisker den tunge kage op.

(ca. 12 skiver)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Kogetid: 5 min.
  • Køletid: min. 3 timer
  • Ikke fryse-egnet
  • 175 g mørk chokolade
  • 100 g smør
  • 1 pasteuriseret æg
  • 50 g farin
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 150-175 g gode kiks, f.eks. digestive eller ingefærkager

  1. Hak chokoladen groft og smelt den sammen med smør over vandbad.
  2. Pisk ægget godt sammen med farin og fintrevet appelsinskal og rør det i chokoladen.
  3. Knæk kiksene i grove stykker og vend dem i chokolademassen.
  4. Fyld det i en lille sandkageform foret med bagepapir, og stil den koldt, til kagen er skærefast (ca. 3 timer).