Luksuskiksekage
Kiksekagen er en evig klassiker - her får du den i en luksusudgave med appelsin, der frisker den tunge kage op.
(ca. 12 skiver)
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Kogetid: 5 min.
- Køletid: min. 3 timer
- Ikke fryse-egnet
- 175 g mørk chokolade
- 100 g smør
- 1 pasteuriseret æg
- 50 g farin
- 1 usprøjtet appelsin
- 150-175 g gode kiks, f.eks. digestive eller ingefærkager
- Hak chokoladen groft og smelt den sammen med smør over vandbad.
- Pisk ægget godt sammen med farin og fintrevet appelsinskal og rør det i chokoladen.
- Knæk kiksene i grove stykker og vend dem i chokolademassen.
- Fyld det i en lille sandkageform foret med bagepapir, og stil den koldt, til kagen er skærefast (ca. 3 timer).