Luksussnegle

Luksussnegle

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Hævetid: 1½ time
  • Bagetid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnede (12-16 stk.)
  • Dej:
  • 25 g gær
  • 2 dl mælk
  • 1 æg
  • 50 g smør (blødt)
  • 50 g sukker
  • 1 tsk af hver: stødt kanel, kardemomme og ingefær
  • ½ tsk salt
  • ca. 400 g hvedemel
  • 1 æg (til pensling)
  • Fyld:
  • 100 g smør (blødt)
  • 100 g farin
  • 2 tsk stødt kanel
  • 100-125 g mørk chokolade (hakket)
  • 75 g nødder (hakkede)
  • Pynt: chokolade eller glasur

  1. Rør gæren ud i lun mælk og tilsæt æg, smør, sukker, krydderier og salt.
  2. Ælt melet i dejen, til den er blød og smidig, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time.
  3. Rør fyldet sammen i en skål.
  4. Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til et rektangel (ca. 25x40 cm).
  5. Smør fyldet ud på dejen og rul den sammen som en roulade.
  6. Skær rouladen i 12-16 skiver og læg dem på bageplader med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i ½ time.
  7. Varm ovnen op til 225 grader.
  8. Pensl sneglene med sammenpisket æg og sæt dem i ovnen.
  9. Skru ned til 175 grader og bag dem i 15-20 min.
  10. Flyt dem over på en rist til afkøling og pynt med smeltet chokolade eller hvid glasur.