Luksussnegle
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Hævetid: 1½ time
- Bagetid: 20 min.
- Ikke fryse-egnede (12-16 stk.)
- Dej:
- 25 g gær
- 2 dl mælk
- 1 æg
- 50 g smør (blødt)
- 50 g sukker
- 1 tsk af hver: stødt kanel, kardemomme og ingefær
- ½ tsk salt
- ca. 400 g hvedemel
- 1 æg (til pensling)
- Fyld:
- 100 g smør (blødt)
- 100 g farin
- 2 tsk stødt kanel
- 100-125 g mørk chokolade (hakket)
- 75 g nødder (hakkede)
- Pynt: chokolade eller glasur
- Rør gæren ud i lun mælk og tilsæt æg, smør, sukker, krydderier og salt.
- Ælt melet i dejen, til den er blød og smidig, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time.
- Rør fyldet sammen i en skål.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til et rektangel (ca. 25x40 cm).
- Smør fyldet ud på dejen og rul den sammen som en roulade.
- Skær rouladen i 12-16 skiver og læg dem på bageplader med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i ½ time.
- Varm ovnen op til 225 grader.
- Pensl sneglene med sammenpisket æg og sæt dem i ovnen.
- Skru ned til 175 grader og bag dem i 15-20 min.
- Flyt dem over på en rist til afkøling og pynt med smeltet chokolade eller hvid glasur.