-
Ærlige Tine Aurvig-Huggenberger åbner op: Min søn sidder i fængsel
-
“Forræder” eller portvinsklub: Deltagerne drak fra morgenstunden
-
Det så du ikke i “Forræder”: Marie måtte trække sig
-
En clairvoyant forudså en stor ændring i Line Kirstens liv – og endte med at få ret
-
82 år, body age 65: Helge Adam Møller lever livet i overhalingsbanen
-
Havshen afslører: Takkede nej til "Forræder"
-
7 ting, du (måske) ikke vidste om André Babikian
-
Victor Lander havde pakket noget helt særligt i sin kuffert til “Forræder”
-
"Forræder"-stjernerne kryber til korset: Her er deres vildeste løgne
-
Marie Watson afslører: Disse scener bliver taget om i “Forræder”
-
Lise Rønnes vilde kærlighedshistorie: Ført sammen med kæresten af kendt sangerinde
-
Lise-Lotte Lohmann skærer igennem: Folk keder mig for hurtigt

Lun fisketærte med fine salater
Skøn tærte med laks - og torsk eller sejfilet. Opskrift på laksetærte med frisk salat og purløgsdressing til.
(10-12 stykker)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hviletid: 1 time
- Bagetid: 10 min. + ca. 30 min.
- Fryse-egnet
- Tærtedej:
- 150 g smør
- 200 g hvedemel
- ½ tsk fint salt
- 1 æg
- Fiskefyld:
- 250 g laks (i filet)
- 250 g sej eller torsk i filet (små stykker)
- 2 tsk salt
- friskkværnet peber
- 3 æggehvider
- 2½ dl piskefløde
- 1 bakke blandede, små salater
- Evt. purløgsdressing:
- 2½ dl cremefraiche
- 2 tsk dijonsennep
- 1 bundt purløg (fint klippet)
- Smuldr smør og hvedemel(evt. i foodprocessor)med salt.
- Samldejen med et æg. Ladden hvile i køleskabeti mindst en time.
- Ruldejen ud og beklæd entærteform (24 cm i diameter)med dejen. Trykkanterne godt til. Sættærteformen i køleskabi 15 min. Forbag den ved225 grader i 10 min.
- Fyld: Skær laksen i småstykker og stil det tilside.
- Blend torskenmed salt, peber og æggehvidei foodprocessoren.Tilsæt fløden i enstråle og sluk, så snartmassen er ensartet.
- Bland forsigtigt de småstykker laks i og fyldden forbagte tærteform.
- Bag tærten i ovnen ved175 grader i 25-30 min.,til den er fast. Servérlun med salat og evt.purløgsdressing.