Lun salat med kartofler, bønner og æg
En nem og dejlig middagssalat, der kan suppleres med et stykke surbrød med flødeost og røget laks, hvis appetitten er til det.
4 pers.
Ingredienser
- ca. 250 g cherrytomater
- 500 g minikartofler
- ca. 200 g grønne bønner
- blandede salater
- 4 æg
- en lille håndfuld mørke oliven
- Marinade:
- 4 spsk. olivenolie
- 1 spsk. mild eddike, sherryeddike
- f.eks.
- salt og peber
- Tilbehør:
- flutes gnedet med hvidløg og dryppet med olivenolie
- Pisk en god marinade sammen af olie, eddike, salt, peber og evt. lidt vand, hvis du synes.
- Skær de skyllede tomater igennem på tværs, sæt dem i en kold ovn, og tænd på 175 gr. Efter ca. 20 min. er de halvt tørrede og kan tages ud af ovnen.
- Skyl kartoflerne, og kog dem møre. Nip de skyllede bønner, og kog dem ca. 8 min. Skyl salaten, og ryst den tør. Kog æggene i 5 min., og pil dem.
- Bland salat, tomater, kartofler, bønner, og hæld dressingen over salaten. Æg og oliven anrettes sammen med salaten. Servér med ristet flute, der er gnedet med hvidløg og dryppet med olivenolie.