Lun salat med kartofler, bønner og æg

Lun salat med kartofler, bønner og æg

En nem og dejlig middagssalat, der kan suppleres med et stykke surbrød med flødeost og røget laks, hvis appetitten er til det.

4 pers.

Ingredienser

  • ca. 250 g cherrytomater
  • 500 g minikartofler
  • ca. 200 g grønne bønner
  • blandede salater
  • 4 æg
  • en lille håndfuld mørke oliven
  • Marinade:
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. mild eddike, sherryeddike
  • f.eks.
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • flutes gnedet med hvidløg og dryppet med olivenolie

  1. Pisk en god marinade sammen af olie, eddike, salt, peber og evt. lidt vand, hvis du synes.
  2. Skær de skyllede tomater igennem på tværs, sæt dem i en kold ovn, og tænd på 175 gr. Efter ca. 20 min. er de halvt tørrede og kan tages ud af ovnen.
  3. Skyl kartoflerne, og kog dem møre. Nip de skyllede bønner, og kog dem ca. 8 min. Skyl salaten, og ryst den tør. Kog æggene i 5 min., og pil dem.
  4. Bland salat, tomater, kartofler, bønner, og hæld dressingen over salaten. Æg og oliven anrettes sammen med salaten. Servér med ristet flute, der er gnedet med hvidløg og dryppet med olivenolie.