salat

Lun salat med røget skinke

Den perfekte frokost.

4

Ingredienser

  • 7–8 dl grøntsagsbouillon
  • 8 små, nye kartofler
  • 4 små majroer i halve eller kvarte
  • 8 små skalotteløg, evt. nye løg
  • 300 g små gulerødder skåret igennem på langs
  • 1 lille blomkålshoved i buketter
  • 150 g grønne asparges skåret igennem på langs.
  • Valnøddedressing:
  • 25 g finthakkede valnøddekerner
  • 3–4 spsk bouillon
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk æbleeddike
  • salt og peber.
  • 1 lille frissésalat
  • 200 g skagenskinke eller anden lufttørret skinke i tynde
  • skiver
  • Tomatbrød:
  • 4 skiver fuldkornsbrød
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stor, velmoden tomat.

Sådan gør du:

  1. Bring bouillonen til kogepunktet, læg kartofler, majroer og løg i og lad dem snurre 5 minutter. Læg derefter gulerødder og blomkålsbuketter i, lad dem snurre i yderligere 3–4 minutter og bland så aspargesene i til sidst. Lad grøntsagerne snurre, til de er møre, men stadig har bid. Afdryp dem og gem en smule bouillon til dressingen. Rør alle ingredienser til dressingen sammen, smag den til og vend den med grøntsagerne, der anrettes på blade af frissésalat og serves med skinke og tomatbrød. Rist brødskiverne, pensl dem med olie, gnid dem med overskåret tomat og server i trekanter.
  2. Energi pr. person: 670 kcal, fedt 29%, protein 19%, kulhydrat 52%.