Lynsnegle

Lynsnegle

Med en rulle færdigkøbt croissantdej er der hurtigt lune snegle på bordet.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Bagetid: 18 min.
  • Ikke fryse-egnede
  • (6 stk)
  • 1 rulle færdig croissantdej (240 g)
  • Fyld:
  • 1 gulerod (revet)
  • 50 g blødt smør
  • 50 g farin
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk mel
  • Glasur:
  • 75 g flormelis
  • 1 spsk kogende vand

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen og del den i 3 firkanter efter de stiplede linjer. Sæt dem sammen på den anden led, så de danner et rektangel og tryk samlingerne sammen med en gaffel.
  2. Rør revet gulerod sammen med smør, farin, kanel og mel og bred det ud på dejen. Rul dejen sammen fra den smalle ende og skær rullen i 6 tykke skiver.
  3. Læg dem på en bageplade med bagepapir, tryk dem lidt flade og sæt pladen midt i ovnen i 15-18 min.
  4. Læg sneglene til afkøling på en rist og pynt med glasur rørt af flormelis og kogende vand.