Madredaktøren tester vaffeljern

Madredaktøren tester vaffeljern

Vafler er lækre og nemme at lave, hvis vaffeljernet er godt. ALT for damernes madredaktør har testet et af slagsen.

Det er højtid for julehygge, og udover æbleskiver, så er hjerteformede vafler ret meget jul for mig.

Men er det muligt at få lækre, sprøde vafler derhjemme ud af en gang dej og et vaffeljern? Jeg tester derfor et vaffeljern, fra Wilfa, der netop lover mig det.

Jeg rører dejen, tænder jernet og venter spændt på første produktion.

Det tager lige et par testforsøg at lære vaffeljernet at kende. Både hvor stor en mængde dej, der skal til og hvordan temperaturen skal indstilles. Vaffeljernet kan nemlig indstilles i styrke alt efter hvor bagte man ønsker dem. Smart.

Det bipper, når vaflen er færdigbagt, hvilket også er en smart feauture.

Og det er virkelig lækre vafler, der kommer ud. Perfekt bagte, sprøde og stadig bløde.

Stakken forsvinder lynhurtigt, da både min datter, hendes ven, Isak, og min mand er flittige aftagere. Så det eneste dårlige jeg kan sige er faktisk, at jeg skulle have lavet mere dej.

Jernet er desuden nemt at rengøre, og så kan det stilles på højkant, så det ikke tager så meget plads i skabet.

Wilfa vaffeljern, WAS623, 699 kr. Nærmeste forhandler oplyses på telefonnummer: 70 20 20 44.

Tip: Jeg brugte Cecilie Svenssons opskrift på vafler, så den får du lige her:

Ca. 12 vafler

200 g smør

200 g mel

1 tsk bagepulver

60 g sukker

½ tsk salt

2 dl øl

1 ½ dl mælk

4 æg, delt i blomme og hvide

Syltetøj

300 g optøede frosne blåbær

1 vaniljestang, kornene heraf

300 g syltesukker, f.eks Dansukker Syltesukker

Sådan gør du:

1. Lav først syltetøjet således: Varm blåbærrene op i en

gryde, og lad dem simre 5 minutter over medium varme.

2. Mas vaniljekornene ud med lidt sukker og tilsæt både dem og syltesukkeret til blåbærrene.

3. Tag gryden af varmen og rør, indtil sukkeret er smeltet. Hæld syltetøjet på glas, og lad det stå og afkøle, inden det sættes på køl.

1. Lav nu vaffeldejen: Smelt smørret, og sæt det til side.

2. Bland mel, bagepulver, sukker og salt og rør øl og mælken i, til blandingen er ensartet.

3. Tilsæt æggeblommerne og det smeltede smør, og pisk indtil dejen er glat og blank. Lad dejen stå og hvile en halv time, før du pisker hviderne stive, og vender dem i.

4. Bag de første vafler med lidt smør på vaffeljernet, derfra er smør ikke nødvendigt. Servér lune med koldt flødeskum og blåbærsyltetøjet til.

Se resultatet forneden:









Læs også madredaktørens opskrift på maltboller



Nøgleord: Mad, opskrift, vaffeljern, madredaktør, jul