-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Madredaktøren tester vaffeljern
Vafler er lækre og nemme at lave, hvis vaffeljernet er godt. ALT for damernes madredaktør har testet et af slagsen.
Det er højtid for julehygge, og udover æbleskiver, så er hjerteformede vafler ret meget jul for mig.
Men er det muligt at få lækre, sprøde vafler derhjemme ud af en gang dej og et vaffeljern? Jeg tester derfor et vaffeljern, fra Wilfa, der netop lover mig det.
Jeg rører dejen, tænder jernet og venter spændt på første produktion.
Det tager lige et par testforsøg at lære vaffeljernet at kende. Både hvor stor en mængde dej, der skal til og hvordan temperaturen skal indstilles. Vaffeljernet kan nemlig indstilles i styrke alt efter hvor bagte man ønsker dem. Smart.
Det bipper, når vaflen er færdigbagt, hvilket også er en smart feauture.
Og det er virkelig lækre vafler, der kommer ud. Perfekt bagte, sprøde og stadig bløde.
Stakken forsvinder lynhurtigt, da både min datter, hendes ven, Isak, og min mand er flittige aftagere. Så det eneste dårlige jeg kan sige er faktisk, at jeg skulle have lavet mere dej.
Jernet er desuden nemt at rengøre, og så kan det stilles på højkant, så det ikke tager så meget plads i skabet.
Wilfa vaffeljern, WAS623, 699 kr. Nærmeste forhandler oplyses på telefonnummer: 70 20 20 44.
Tip: Jeg brugte Cecilie Svenssons opskrift på vafler, så den får du lige her:
Ca. 12 vafler
200 g smør
200 g mel
1 tsk bagepulver
60 g sukker
½ tsk salt
2 dl øl
1 ½ dl mælk
4 æg, delt i blomme og hvide
Syltetøj
300 g optøede frosne blåbær
1 vaniljestang, kornene heraf
300 g syltesukker, f.eks Dansukker Syltesukker
Sådan gør du:
1. Lav først syltetøjet således: Varm blåbærrene op i en
gryde, og lad dem simre 5 minutter over medium varme.
2. Mas vaniljekornene ud med lidt sukker og tilsæt både dem og syltesukkeret til blåbærrene.
3. Tag gryden af varmen og rør, indtil sukkeret er smeltet. Hæld syltetøjet på glas, og lad det stå og afkøle, inden det sættes på køl.
1. Lav nu vaffeldejen: Smelt smørret, og sæt det til side.
2. Bland mel, bagepulver, sukker og salt og rør øl og mælken i, til blandingen er ensartet.
3. Tilsæt æggeblommerne og det smeltede smør, og pisk indtil dejen er glat og blank. Lad dejen stå og hvile en halv time, før du pisker hviderne stive, og vender dem i.
4. Bag de første vafler med lidt smør på vaffeljernet, derfra er smør ikke nødvendigt. Servér lune med koldt flødeskum og blåbærsyltetøjet til.
Se resultatet forneden:
Læs også madredaktørens opskrift på maltboller
Nøgleord: Mad, opskrift, vaffeljern, madredaktør, jul