Mandelgazpacho
En hvid version af den spanske klassiker – perfekt til en varm sommerdag.
1
Ingredienser
- 45 g smuttede mandler
 - 1 fed hvidløg
 - 30 g daggammelt brød uden skorpe
 - 10 g olivenolie
 - 1 spsk sherryvineddike
 - 1 dl vand
 - salt og peber
 - 60 g grønne, stenfri vindruer
 - 10 g mandelsplinter
 - 1 tsk olivenolie.
 
Sådan laver du mandelgazpacho
- Kom mandler, hvidløg, brød, olivenolie, vineddike og vand i en blender. Kør, til det er helt cremet og smag til med salt og peber. Stil suppen i køleskabet i et par timer, inden den skal serveres, så den er rigtig kold. Pil skindet af druerne og del dem. Hæld suppen i en lille skål. Kom druer, mandelsplinter og olivenolie i midten af suppen. Server straks suppen.
 - Tip: Suppen kan laves klar i god tid i forvejen. Pisk den lidt op inden servering.
 - Se også opskrift på hvide asparges med ansjos og brødkrymmel.