Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på hvide asparges med ansjos og brødkrymmel
Foto: Lars Ranek Hvide asparges med ansjos og brødkrymmel

Opskrift på hvide asparges med ansjos og brødkrymmel

Hvide asparges med ansjos og brødkrymmel

Hvide asparges er en sommerdelikatesse, som har godt af lidt salt tilbehør.

plate 1
printer Print

10 g olivenolie til stegning
25 g ansjoser
1 fed hvidløg
30 g grov rasp
150 g nye, hvide asparges
frisk mynte.

Sådan laver du hvide asparges med ansjos og brødkrymmel

Varm olien op på en pande. Kom ansjoserne på og mos dem ud. Hak hvidløget fint og tilsæt det sammen med raspen.

Steg, til raspen er gylden, brun og sprød. Skræl aspargesene og kog dem al dente i letsaltet vand i ca. 10 min. Hæld vandet fra og kom dem i en dyb tallerken. Hæld raspblandingen hen over de lune asparges og drys med lidt hakket, frisk mynte.

TIP Retten kan også laves med dampede, grønne asparges eller med dampede, små slikporrer og med friske, nye ærter.


Se også opskrift på chilirejer med ansjos og brødkrymmel.

Se, hvad vi ellers skriver om: Asparges, Sommer, Nem forret, Fisk, Dansk mad, Påskefrokost, Forret, Frokost og Tilbehør