Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på chilirejer med blomkålsmos
Foto: Lars Ranek Chilirejer med blomkålsmos

Opskrift på chilirejer med blomkålsmos

Chilirejer med blomkålsmos

En meget nem og mættende ret. Blomkålsmosen kan også bruges til f.eks. stegt fisk og bøf.

1
Print

Blomkålsmos:
150 g blomkål
100 g kartoffel
15 g DDV plante 70
salt
en håndfuld friske krydderurter (koriander, dild, purløg).

2 fed hvidløg
1 rød chili
10 g olie til stegning
200 g store, hele tigerrejer (de svinder under tilberedning)
salt og peber
citronsaft.

Sådan laver du chilirejer med blomkålsmos

Del blomkålen lidt ud. Skræl kartoflen og del den. Kom blomkål og kartoffel i en lille gryde med usaltet vand. Kog det, til det er helt mørt. Mos herefter blomkålen og kartoflerne med fedtstoffet og lidt af kogevandet. Smag mosen til med salt og vend de hakkede krydderurter i.

Hak hvidløg og chili helt fint. Varm en pande op med fedtstoffet. Steg rejerne ved høj varme sammen med hvidløg og chili. Krydr med salt, peber og lidt citronsaft. Anret mosen med de stegte rejer og pynt med ekstra krydderurter, f.eks. dild.

TIP Rejerne kan eventuelt marineres i hvidløg, chili og olie for derefter at kommes på havegrillen.

Se også opskrift på frisk tun med sumak og granatæble.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mos, Sommer, Fisk, Dansk mad, Rejer, Blomkål, Skaldyr og Hovedret