Mandelkage med chokoladecreme

Mandelkage med chokoladecreme

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 30 min.
  • Bagetid:
  • ca. 5 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (4-5 personer)
  • Mandelbunde:
  • 125 g blødt smør
  • 120 g mel (2 dl)
  • 75 g sukker (knap 1 dl)
  • 100 g mandler eller nøddekerner
  • Fyld:
  • 2 1/2 dl fløde (9 eller 13%)
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk råsukker (eller lysfarin)
  • 1 spsk majsstivelse
  • 75 g mørk chokolade (finthakket)
  • lidt revet appelsinskal
  • Pynt: flormelis og chokoladeruller

  1. Findel fedtstoffet i melet, til en grynet blanding. Bland sukker i.
  2. Mal eller finhak mandler eller nøddekerner og bland dem i. Saml dejen.
  3. I modsætning til andre typer deje skal der ikke æg i denne dej.
  4. Del dejen i 2 eller 4 portioner, alt efter hvor mange bunde du ønsker.
  5. Tryk dejen ud på bagepapir efter en skabelon, der kan være rund eller firkantet, stor eller lille.
  6. Bag bundene ved 200 grader i ca. 5 min.
  7. Fyld: Bring fløden langsomt i kog. Pisk imens æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen. Hæld den koghede flødeblanding i.
  8. Hæld cremen tilbage i gryden og bring den i nærheden af kogepunktet, mens der piskes.
  9. Tag gryden fra varmen og pisk den finthakkede chokolade i sammen med appelsinskal. Lad cremen svale.
  10. Kom cremen mellem bundene og drys med sigtet flormelis. Pynt med chokoladeruller.