Mandelkarameller
(ca. 40 stk.)
Ingredienser
- 125 g smør
- 2 dl piskefløde
- 1½ dl sukker
- 2 spsk. lys sirup
- 150 g (1¾ dl) brun farin
- 200 g usmuttede mandler
- Smør et stykke bagepapir, og læg det i en 20 x 20 cm’s kageform.
- Kom smør, fløde, sukker, sirup og brun farin i en tykbundet gryde. Rør under opvarmning, til farinen er smeltet.
- Skru ned for varmen. Lad det småkoge under omrøring ca. 10 min. Kom en teske af massen i en glas koldt vand. Kan du tage karamellen op og rulle en kugle, er den klar. Opløses karamellen i vandet, skal den koge lidt længere. Kom hele mandler i.
- Hæld karamellen i formen, og lad den stivne. Tag karamelfirkanten ud af formen. Skær karamellen i små firkanter og pak dem ind i pergamentpapir.