Marcipantærte med frugtsalat
Lav en skøn smørbagt tærte med marcipan og frugtsalat
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Hviletid: 30 min.
- Bagetid: 45 min.
- Fryse-egnet (bunden bliver blødere)
- (10-12 personer)
- 1 portion tærtedej
- Tærtedej:
- 100 g smør
- 175 g mel
- ½ dl vand
- 2 spsk sukker
- 250 g ren, rå marcipan (groftrevet)
- 2½ dl piskefløde
- 1 citron (usprøjtet, fintrevet skal)
- 3 æggehvider (evt. 2 bægre pasteuriserede)
- Frugtsalat:
- Ca. 1 kg frugt (f.eks. melon, nektariner og blåbær)
- Bland de tørre ingredienser i en foodprocessor og hak det kolde smør i. Saml hurtigt dejen med koldt vand og sæt den i køleskab 1 times tid. Vask ikke foodprocessoren – den skal også bruges til fyldet.Tænd ovnen på 220 grader. Rul dejen ud og læg den i en tærteform (24-26 cm). Prik den med en gaffel, læg et stykke bagepapir på dejen og fyld op med tørrede bønner el. lign., så dejen ikke „skrider” under bagningen. Bag den 10 min. Fjern bagepapir og bønner og bag tærtebunden yderligere 8 min. Tag den ud af ovnen og skru ned til 150 grader.
- Fyld: Bland marcipan med fløde, citronskal og æggehvider. Hæld massen i en tærteformen og bag ca. 30 min. ved 175 grader, til fyldet er stivnet.
- Frugtsalat: Bland stykker af melon og nektariner med blåbær og servér frugtsalaten til den friskbagte marcipantærte.